dimarts, 4 de març del 2008

Prou d'abaixar-se els pantalons

Després de la protesta que va tenir lloc a Girona i la manifestació de Madrid, avui no puc deixar de comentar ni recolzar cap altre cosa.
Aquesta protesta va tenir com a lema “Prou d’abaixar-se els pantalons. Per la dignitat en la investigació”. Es pretén que es millorin les condicions de treball dels investigadors, ja que la cobertura de la seguretat social és molt pobre o nul·la en molts casos. A més a més, les beques que s’ofereixen deixen molt que desitjar, tant en la quantitat que abonen, com en la quantitat que s’ofereixen.
El que no pot ser, és que havent el personal suficient i necessari per a realitzar molts més estudis, i molta gent motiva (com jo) que vol fer investigació, no ho facin per culpa de les condicions de sou, perquè moltes vegades has de treballar “per amor a l’art” fins que no trobes una beca que et subvencioni.
Amb la situació actual, estan aconseguint que cada cop a la gent li costi més plantejar-se la possibilitat de treballar dins del món de la investigació.
Un altre problema que veig, és el fet que si has aconseguit fer un doctorat i no segueixes treballant a la universitat, les possibilitats de trobar feina són molt complicades, perquè no et volen pagar el corresponent al teu nivell, i en el contracte constes com a tècnic.
Per això vull recolzar i animar a tots els grans investigadors (sobretot becaris) que tenim per aquestes contrades. I animar-los per a que no decaigui el nivell que té la investigació a Girona i a la resta del país.
"El treball és un títol natural per a la propietat del futur del mateix, i la llegislació que no respecti aquest principi és intrínsecament injusta." Jaime Luciano Balmes